Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ένας χρόνος μετά


Στον όμορφο αυτό αγώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, μια βαθιά πολιτική πράξη! Αυτής της διαχείρισης των κοινών, οικονομικών και καθημερινών θεμάτων του τόπου. Αισθανόμενη το βάρος της ευθύνης, έσκυψα με ενδιαφέρον στην καθημερινότητα των συντοπιτών και στα οράματα των νέων, είδα με προσοχή και σεβασμό την εργασία των υπαλλήλων..
Ρομαντικά  και από θέση ευθύνης αγωνιστήκαμε για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου.
Μπήκαμε ειρηνικά ειδικά  εμείς του Δοξάτου σε μονοπάτια οικονομικής δυσπραγίας, αλλά ανταποκριθήκαμε άψογα και αγωνιστήκαμε γενναία.
Έντονη η παρουσία μας σε όλα τα σχολεία του Δήμου   για την κατάκτηση του ονείρου, για τη γνώση, τη μόρφωση και την καλλιέργεια. Δημιουργική έρευνα στα σχολεία, προτάσεις για νέους τομείς στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη για τους νέους μαθητές των σχολείων. Ποιότητα που φαίνεται απλά και από τα αποτελέσματα των πανελληνίων, τη συμμετοχή των νέων ερευνητών σε τμήματα θερινών Πανεπιστημίων και τη συμμετοχή στα προγράμματα του εξωτερικού. Στη Βουλή των Εφήβων σήμερα!
-Σεπτέμβρης μήνας καλλιτεχνικός για τον τόπο-
Πρόταση για τη θεσμοθέτηση ενός βραβείου δημιουργίας «ντοκιμαντέρ» !!!
-Μέρες μνήμης για το Δοξάτο! Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό, χωρίς χρήματα και πετύχαμε στις εξετάσεις, παρουσία μάλιστα και εκπροσώπου της κυβέρνησης. Διατρανώσαμε τα αιτήματά μας και πήραμε κάποιες απαντήσεις από την πολιτεία.
Οκτώβρης
-Πολλές οι μνήμες ανάλογα και στον τόπο θυσίας στα Κύργια. Γεμάτα τα βουνά από τους Δοξατιανούς, εκατόμβη θυμάτων και στο Καρά –Ορμάν.
Τρίτη ηλικία γιορτάζει και δουλεύει ακόμη στην οικογένεια, στον τόπο στην κοινωνία και στον Δήμο. Σκύβουμε ταπεινά το κεφάλι στην αγωνία τους, στο έργο τους.
Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα και ΚΑΠΗ Δοξάτου και Δημοτικό Σχολείο Δοξάτου
- Ημέρα εθνικής επετείου και τιμώνται με τον καλύτερο τρόπο: Ειδικά στο Δοξάτο με πραγματική  αυτάρκεια σε ό, τι αφορά τη μουσική, αλλά και την επίσημη εκπροσώπηση. Σε ένα τόπο όμως που ξεχωρίζει για τον πολιτισμό του και το ξεχωριστό ήθος των κατοίκων και το ενδιαφέρον για τα κοινά βγήκαμε ασπροπρόσωποι. Χορωδία, παρουσιάσεις ιστορίας και δεξίωση στο ιστορικό Δημαρχείο Δοξάτου.
Με σεβασμό στους αγώνες του έθνους , των παππούδων μας.
-Τιμή στους πρωταγωνιστές της εποχής  μέσα από τα κείμενα λαμψάσης τοπικής εφημερίδας. Αναγνωρίζεται το έργο της προσφυγιάς και η ενασχόληση με τα κοινά!
-Τιμή στους μαθητές που διακρίνονται με βραβεία ακόμη και οικονομικά.
-προσκύνημα στον τόπο θυσίας των κατοίκων ηρώων του Δοξάτου από μαθητές επισκεπτών. Μαθήματα τοπικής ιστορίας.
-ομιλία ευαισθητοποίηση σε χωριό χωρίς πια μαθητές και σχολείο. (Αγία Παρασκευή)
Γιορτή Αγίου Δημητρίου στα Κύργια.
Καταγραφή τοπικών προϊόντων και καρπών της περιοχής.
Δραμοινογνωσία: στην προσπάθειά μας για προβολή της τοπικής οικονομίας.
Συμμετοχή με μεγάλη επιτυχία στο πρώτο κάλεσμα για την προβολή του οίνου της περιοχής. Σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς (χορωδία)
Νοέμβρης
Με το που ξεκινήσαμε άρχισε να αδειάζει το Δημαρχείο Δοξάτου. Απέραντη μοναξιά στο άδειο Δημαρχείο. Ακόμη περιμένουμε κάποιες υπηρεσίες που θα τονώσουν έτσι απλά το φρόνημα….των κατοίκων , αλλά και το δικό μας!
Μέρες των αγγέλων
Δοξάζουν και υμνούν τον Θεό, στηρίζουν και προστατεύουν τον άνθρωπο. Πανηγύρια σε Κύργια και Φτελιά. Πομπές όμορφες, λιτανείες με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής. Κουρμπάνι και ….προσφορά θυσίας για τους κατοίκους της Φτελιάς.
Κουρμπάνι και στο Κεφαλάρι, γιορτάζει η Παναγία, περήφανη και επιβλητική στην ακρόπολή της. Από εδώ ξεκινήσαμε και την προβολή του Δήμου. Στο κέντρο της προσοχής μας και στο κέντρο των εξελίξεων για την αρχαιολογία, την ιστορία, την οικονομία του τόπου.
Ανάλογη παρουσίαση και στο Δοξάτο για την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία, αλλά και τις γεύσεις Δοξάτου……απομένουν και άλλα πολλά ακόμη.
Σχολεία και Πολυτεχνείο.
Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Δοξάτο- Σύμβολο της Αντίστασης , του Αγώνα της εθνικής ομοψυχίας και της ενότητας το Δοξάτο.
Δεκέμβρης
Άγγιγμα ψυχής , το γέλιο, η χαρά και η παρουσία των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο ΚΑΠΗ Δοξάτου. Έτσι απλά με μια μεγάλη αγκαλιά θα γιορτάζουμε με τον καλύτερο τρόπο και τη βοήθεια των μουσικών μας κάθε χρόνο και ει δυνατόν πολλές φορές.
Μουσική Συναυλία στο Δημοτικό Σχολείο Δοξάτου
Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ και εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα από τους καλλιτέχνες του Δήμου.
Ο Νέος ενιαυτός και οι προσδοκίες μας! Πολλές ευχές των παιδιών μας και καταγράφονται, γιατί όλες έχουν το δίκαιο αίτημα της δουλειάς και της αξιοπρέπειας των γονέων.
Γιορτή Αγίου Αθανασίου, στύλος της Ορθοδοξίας ο άγιος μας και αρωγός η ενορία για τις θεματικές ταυτότητες πολλών εκδηλώσεων.
Γιορτή Γραμμάτων και προσφορά σε όλο το νομό για όλους τους εκπαιδευτικούς και τιμή σ’ αυτούς που έφυγαν από κοντά μας. Γιορτή για όλους Δοξάτο, Καλαμπάκι, Δράμα. Απέραντη μοναξιά στους άνυδρους καιρούς που ζούμε , πολυτέλεια τα γράμματα και ο πολιτισμός. Φεύγουν τα καλύτερα μυαλά, αλλά σε πείσμα καιρών και καταστάσεων προβάλλονται «τα έργα και οι ημέρες» της Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στο Δοξάτο και στο Καλαμπάκι.
Υπαπαντή Κυρίου ως ορθόδοξη γιορτή της μάνας……
Αγίου Τρύφωνα γιορτή των αμπελουργών και δράση με την έναρξη των εργασιών στα αμπέλια.
Ημέρα γυναίκας και προσφυγιά. Τιμή στη γυναίκα της προσφυγιάς στον Άγιο Αθανάσιο, αλλά και στο Δοξάτο. Προσπάθεια για απεικόνιση της καθημερινής ζωής και στο Καλαμπάκι. Καλογεροδευτέρα κ.ά
Εθνική επέτειος
Παρουσίαση της ιστορίας στο Κεφαλάρι στο χωριό που πανηγυρίζει και τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπως και το Βαθύσπηλο και στον Καλαμώνα.
Γιορτές στα σχολεία και ομιλία σε άλλο χωριό χωρίς σχολείο, χωρίς παιδιά, χωρίς δασκάλους, αλλά με περίσσεια αγάπη και έντονο εθνικό φρόνημα. (Νεροφράκτης)
Πάσχα: Σταυρός και Ανάσταση- Χαρμολύπη το ορθόδοξο αίσθημα, γιατί μετά από κάθε σταυρική πορεία έρχεται πάντα η Ανάσταση!
Πανηγύρι Δοξάτου
Συνεργασία με φορείς της Δ.Κ. Δοξάτου .
Ημέρα χορού, διακρίσεις στον αθλητισμό, στο σχολείο, στην έρευνα.
Σημαντικές ανακοινώσεις για την ιστορία του αλόγου  κα των ιπποδρομιών Δοξάτου.
Μεγάλης σημασίας η Τούμπα «Ντοξάτ Τεπέ» Κόμβος και σημείο συνδετικό για την ιστορία και τη γεωγραφία του τόπου.
 Ημέρα περιβάλλοντος και σχολεία.
Εαρινά μαθήματα στο Κεφαλάρι και στο Δοξάτο με θεματικούς άξονες το νερό και το άλογο.
Φροντίδα και εθελοντισμός για το περιβάλλον στον πεζόδρομο, στην αυλή της Εκκλησίας.
Αλληλοστήριξη στα μικρά και μεγάλα έργα με τους εκπροσώπους της Δ.Κ. Δοξάτου
2η Δραμοινογνωσία
Ιππική διαδρομή στα οινοποιεία του Δήμου και της γύρω περιοχής.
«Ίπποι αγέρωχοι, αναβάτες δεινοί». Κι όμως πετύχαμε σε πείσμα καιρών και καταστάσεων , παρά τις αντίθετες προβλέψεις, χωρίς καμιά βοήθεια. Κοντά μας οι φίλοι….Διατρανώσαμε το μεγαλείο ….του Θράκα ιππέα, του φίλιππου πνεύματος….
Μουσική εκδήλωση σε οινοποιείο της περιοχής κ.ά.
Ιππόδρομος και αστυνομία. Εθελοντισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Δράσεις και προβολή της αγροτικής οικονομίας του Δοξάτου.
Γιορτή της μάνας στην τοπική κοινότητα της Φτελιάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φτελιάς. Ομιλίες στην Αγία Παρασκευή, στο Νεροφράκτη και στο Κεφαλάρι.
Συνεργασία με τη Φιλαρμονική του Δήμου για μουσικές και μη εκδηλώσεις. Ημέρα Ποίησης και τιμή στο μεγάλο γεγονός της γενοκτονίας των Ποντίων αδελφών, στον Άγιο Αθανάσιο και στην Φτελιά.
Ημέρα μνήμης του πρώτου ολοκαυτώματος του Δοξάτου
 ευθύνη και κληρονομιά για μας που σεβόμαστε απλά τον αγώνα και τη θυσία.
Καλοκαιρινά πανηγύρια
Της Παναγίας στα έρημα πλην φιλόξενα χωριά των Κυργίων.
Μονοπάτια ειρήνης, θρησκευτικά μονοπάτια, στα χνάρια της Εγνατίας οδού, στα τείχη της ακρόπολης της Παναγίας, στην Τούμπα Δοξάτου-Καλαμπακίου κ. ά .
«Ληνοί του Κεφαλαρίου και γιορτή της αμπέλου και του οίνου».
Τιμή στους ξενιτεμένους του Δοξάτου.
Στενή επικοινωνία με τις σημερινές κοινότητες Δοξατιανών του εξωτερικού.
Η ξενιτιά του Δοξάτου χθες και σήμερα.
Παρακολούθηση των τμημάτων της Διά Βίου Μάθησης.
Κοινωνική στήριξη από τον πρόεδρο και την οικογένειά του και την αμέριστη συμπαράσταση τοπικής συμβούλου Δοξάτου και με την στήριξη μελών των συλλόγων (Πρωτοβουλία και κοινωνική παρέμβαση και σύλλογο συνταξιούχων Δοξάτου)
Παρακολούθηση οικονομικών και τεχνικών θεμάτων του Δοξάτου από τον Ανέστη Σερέτη. Καθώς και την υλοποίηση της ενότητας του «προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους». Αρωγός σε όλα τα θέματα για την καθημερινότητα του Δοξάτου με τον πρόεδρο και την τοπική σύμβουλο Ανατολή Γιαννάκη.
 Θέματα Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μουσικής (παρελάσεις, χορωδία) Κώστας Βόιτσος.
Νομικό Πρόσωπο πρόεδρος Θανάσης Μουλιστάνος. Στήριξη για τις παραδοσιακές εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας. ΚΑΠΗ και Παιδικοί σταθμοί- Προσπάθεια νομιμοποίησης αθλητικών χώρων. Περιμένουμε ακόμη τις υπηρεσίες του ΝΠΔΔ στο Δοξάτο.
Σήμερα αναγκασμένη σε παραίτηση από  «αξίωμα» που μου παραχωρήθηκε, μπορώ να βλέπω στα μάτια τους συνδημότες μου, να τους ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν και υπόσχομαι, σ’ αυτούς και μόνο, ότι θα αγωνιστώ πάντα με σεβασμό  και  αξιοπρέπεια για τα δίκαια αιτήματά τους.
Πραγματικά ισότιμα μέλη μιας και αληθινής οικογένειας…παραχωρώντας γι’ αυτό ακόμη και νόμιμα προσωπικά δικαιώματα.

Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω από έντυπο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας:
«Καταγγελία που δεν στοχεύει στη διόρθωση  των κακώς κειμένων…….αλλά στον στιγματισμό του καταγγελομένου, στοχεύει στον εξοβελισμό του από τη δημόσια ζωή, στην ηθική και κοινωνική του εξόντωση …Και αυτός ο  καταγγελτικός λόγος , έχοντας πάρει προ πολλού διαζύγιο από τη νηφαλιότητα και τη σύνεση, έχει ως αποτέλεσμα τη διάβρωση της κοινωνίας , τη διαίρεση».
Μακριά από εμάς όλα αυτά.

Άμεσοι στόχοι: συμβολή στην έκδοση φυλλαδίου για την τουριστική προβολή του τόπου
-Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, περιβαλλοντικών και ιστορικών μνημείων.
-Καρπός και οίνος του Δοξάτου
-Γράμματα και τέχνες
-Περιβαλλοντικά και θρησκευτικά μονοπάτια






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου