Τρίτη 26 Απριλίου 2016

διαγραφής ο λόγος...

«Η μετριοκρατία μέσα σε μια κοινωνία επιφέρει ως φυσική εξέλιξη την καταστροφή.   Σύμφωνα με την άποψη κάποιου διανοούμενου, οι ίδιοι οι μετριοκράτες επιζητούν κάποια στιγμή την καταστροφή,
Στείροι ιδεών, δε μπορούν να κατακτήσουν μια θέση στην Ιστορία ως δημιουργοί και προσπαθούν να πάρουν μια θέση σε αυτήν τουλάχιστον ως καταστροφείς:
Υπάρχει όμως η αλήθεια και μόνο αυτήν μπορεί κάποιος να κυνηγήσει και να την  υποστηρίξει. Το ίδιο ισχύει και για τον κοινωνικό χώρο και φυσικά και για τον πολιτικό, που αυτόν υπηρετούμε.   Το να μην λέμε την αλήθεια και να μην την υπερασπιζόμαστε μας έχει στοιχίσει ήδη ακριβά.  
 «Μας έχει στοιχίσει ο ….συμβιβασμός, η συγκάλυψη, η παραδοχή κάποιων πραγμάτων».  
Αυτό που διδάσκει η επιστήμη είναι η παρρησία, το θάρρος, η ειλικρίνεια και η εντιμότητα που πρέπει να έχει κάποιος, πρώτα ως προς τον εαυτό του και φυσικά ως προς τους άλλους.  
 Ανοικτοί στην κριτική.  
Μια γλυκόπικρη εμπειρία αυτής της συμμετοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με ρομαντισμό και ενθουσιασμό για μια ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά με έργο στον εθελοντισμό,  στον πολιτισμό και στην παιδεία, αλλά και στον κοινωνικό τομέα.
-Από τις πρώτες μέρες εισέπραξα κακοπροαίρετες κριτικές και επιτιμητικά λόγια για θέματα που τα βίωνα από μικρό παιδί και μπορούσα επάξια και χωρίς οικονομική επιβάρυνση με την στήριξη των συνεργατών και συναδέλφων να τα παρουσιάσω, αυτά της ιστορίας του τόπου μου.
- Συγκεντρώσαμε φωτογραφικό υλικό για τις κακοτεχνίες του έργου της ύδρευσης στο Δοξάτο.
- Στην πρώτη νεροποντή πέρσι πλημμυρίσαμε παντού και αναδείξαμε τα προβλήματα, με την προτροπή του Δημάρχου, αρχικά, για να γίνει κάποια αγωγή στον εργολάβο. Άλλαξε όμως κάτι στη συνέχεια και κατηγορήθηκα με προσβολές προσωπικές, ότι δυσφημίζω τις όποιες εργασίες.
-Φωτογραφίσαμε τις βιαστικές μετακομίσεις των υπηρεσιών από το Δοξάτο και τις δημοσιεύσαμε με αποτέλεσμα να βλέπουμε για μέρες κλειστές τις υπηρεσίες της Δ. Κ. Δοξάτου. -Εκπροσωπούσα επάξια τον Δήμο σε εκδηλώσεις του νομού και εισέπραττα την μομφή και την ειρωνεία.
-Αρνήθηκα να παρακολουθήσω την πολιτική «να πάρουμε κεφάλια», διαφώνησα με τον κανονισμό των υπηρεσιών και την στελέχωση προσωπικού στα κατά τόπους διαμερίσματα, με αποτέλεσμα να αποπεμφθώ με τον χείριστο τρόπο από τη θέση της αντιδημάρχου.
-Παρά τις προτροπές μας δεν συγκλήθηκε ποτέ όλη η ομάδα της παράταξης που δυστυχώς συναντάται μόνο στις αρχαιρεσίες και στην οποία ανήκω συνειδητά από το 2010.
-Διαφωνήσαμε με κάθε μορφής προγραφή και διαγραφή, αλλά και άδικες συκοφαντίες -Επιδείξαμε καθ’ υπόδειξη  «λεονταρισμό» στην καταψήφιση παραλαβής της μελέτης του βιολογικού του Δ. Δοξάτου (παρά τις αντίθετες προτροπές της Δ/νσης Τεχνικών Έργων του Δήμου και αμφισβητώντας τους) και στη συνέχεια μετά από τα εξώδικα της εταιρείας, υποχρεωθήκαμε να ψηφίσουμε την παραλαβή.
-Το ίδιο θα γινόταν και τώρα με τις εργασίες για την ύδρευση. Τα μέτρα που έπρεπε να παραδώσει ο εργολάβος, μετά την ρητή διαβεβαίωση των υπαλλήλων του Δήμου ότι ήταν έτοιμα. Και αν απεντασσόταν το έργο θα πληρώναμε όλο το κόστος. Ήδη ενώ ισχυριζόταν μέχρι πρότινος ότι δεν είναι τίποτα θα πληρώσουμε τα πρόστιμα από τις απεντάξεις , τώρα φυσικά και δυσανασχετούμε με τα πρόστιμα και μόνο για τις μελέτες. Και ενώ ήδη είχε παραληφθεί υπηρεσιακά, στήθηκε ως είθισται «παράσταση εντυπώσεων».
-Για το περιβόητο σχέδιο πόλεως του Δοξάτου.
Οφείλουν οι κάτοικοι της περιοχής να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τον Ανέστη Σερέτη για το ενδιαφέρον που έδειξε και την επιτυχία της υπόθεσης. Γιατί τώρα και μόνο τώρα θα δουν κάποιο έργο στην περιοχή, που αποτελεί και την βιτρίνα, την πρώτη εντύπωση για το όμορφο χωριό μας. Αδικείται όχι μόνο το σημείο, αλλά και όλο το χωριό με την εικόνα της πλωτής πόλης και το επικίνδυνο του οδοστρώματος. Εμείς και εγώ προσωπικά επιμένω συνέχεια στην προσοχή και την ευαισθησία για την σπίλωση προσωπικοτήτων. Αν υπάρχουν παραλείψεις και κακοδιαχείριση οικονομική , όπως παραδέχθηκαν, οι αρμόδιοι που ορίσαμε θα το ερευνήσουν. (Για το ίδιο θέμα της απόδοσης ευθυνών ψηφίσαμε πάλι ελάχιστοι σύμβουλοι, πιθανόν μόνο οι διαφωνούντες γιατί οι ημέτεροι τυγχάνουν και προστασίας- Αρνούμενη συνειδησιακά την σπίλωση υπολήψεων, έφυγα με ένα κάταγμα και πολλές απουσίες από τα καθήκοντά μου (αν φυσικά τις προσμετρά) Σήμερα ευτυχώς αναγκασμένοι από την Περιφέρεια, υποχρεωθήκαμε να συμπληρώσουμε το ποσό στον ειδικό κωδικό, κάτι που έγινε και πέρσι, που δεν είχαμε πάλι τα χρήματα.
 Προς τι η υποκρισία και το καταγγελτικό ύφος.
-Εμείς παραμένουμε στην παράταξη, αγωνιζόμαστε με την ψήφο μας, για τα σοβαρά θέματα του τόπου. Στη δημοκρατία ψηφίζει κανείς κατά συνείδηση, δεν βλέπουμε φαντάσματα και εχθρούς συνέχεια, εξάλλου ο καθένας προέρχεται και από μια διαφορετική κοινωνία και επιτρέπονται οι διαφοροποιήσεις. Θα ήταν πράγματι παράλογο αγαπητοί μου φίλοι να μην ψήφιζα την πρόταση για ίδρυση γραφείου τύπου ΚΕΠ και στο Δοξάτο, όπως σκόπιμα έγινε από την μείζονα αντιπολίτευση.
Σε ό, τι αφορά τις υποψηφιότητες για το 2019.
Όταν δε ο άνθρωπος έκανε σχέδια, ο Θεός γελούσε. Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει. «Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι σχεδιάζουν ενέργειες, δεν σχεδιάζουν αποτελέσματα".
-Ζητούμε σήμερα από τη Δημοτική Αρχή να καταδικάσει την αντιδεοντολογική ενέργεια του δημάρχου να διασπείρει τον πανικό στους κατοίκους όλου του Δήμου για την χλωρίωση του νερού, δημιουργώντας αμφιβολίες που ακόμη πλανώνται στη σκέψη όλων. (προσωπικά ως αντιδήμαρχος, υπέγραψα για την προμήθεια χλωριωτή στη Δ. Κοινότητα Καλαμπακίου)
Ζητούμε την ίση μεταχείριση των δημοτών, μιας και είμαστε όλοι μέλη μιας οικογένειας. Σε ό, τι αφορά: τις σκυλοτροφές για τα αδέσποτα,  τις προσλήψεις για απασχόληση, τη διακριτική δράση της κοινωνικής υπηρεσίας, ώστε να μην ακούγονται σχόλια και παράπονα. Στις ατέλειωτες λακκούβες που παραμονεύουν σε κάθε στροφή του δρόμου. Στα ακούρευτα χόρτα. Στα χορταριασμένα σκαλοπάτια του ιστορικού Δημαρχείου Δοξάτου. Στον ΚΟΚ για ειδική σήμανση δρόμων Δοξάτου που κατάντησε «γεφύρι της Άρτας». Στη ρύπανση του χειμάρρου, και τόσα άλλα.
-Κρίνεται ανήθικη η διαιρετική συμπεριφορά στις κατά τόπους συνελεύσεις να προκαλούνται οι συνειδήσεις για τα οικονομικά «ελλείμματα του Δοξάτου» που θα τα πληρώσουν οι κάτοικοι του Καλαμπακίου, σαν να ξοδεύτηκαν μόνο στο Δοξάτο. Ή το καταγγελτικό ύφος για τους «κακούς» Καλαμπακινούς που δεν ψήφισαν την ιστορική έδρα για το Δοξάτο. Αλλά άκαιρα την ημέρα μνήμης ηρωοποιήσαμε άλλους.
-Όλο αυτό το διάστημα μεγάλο μέρος των δαπανών στον τόπο μας επιβαρύνει προσωπικά εμάς.  (Λάμπες για τον ηλεκτροφωτισμό και διοργάνωση σεμιναρίων, μετακινήσεις εκπαιδευτών και σίτιση, αλλά και στις επετειακές εκδηλώσεις). Ελάχιστα ξοδέψαμε από το κοινό ταμείο για την μετακίνηση των εκπαιδευτών, συμβάλλοντας στην οικονομία των καυσίμων.
 -Σε ό, τι αφορά την παραχώρηση του γραφείου στο ιστορικό Δημαρχείο Δοξάτου.
Σεβόμαστε την απόφαση των συμβούλων της Δ.Κ Δοξάτου και επικουρικά τονίζουμε ότι:
Παρά τις όποιες προσπάθειες διάλυσης διατηρήθηκε το ιστορικό γραφείο και φυσικά αποτελεί τον φυσικό χώρο επίσκεψης επισήμων, εκπροσώπων της πολιτείας. Εν όψει μάλιστα της επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της ιστορικής έδρας στη συνέχεια, απαιτούνται χώροι και αίθουσες συνεδριάσεων. Και αναρωτιόμαστε πώς ξεχάστηκε  αυτό  και παραχωρείτο το ιστορικό γραφείο στους εκπροσώπους των συλλόγων.
Με τους οποίους «ειρήσθω εν παρόδω» βιώνουμε καταστάσεις εξ αιτίας των ωμών παρεμβάσεων των «αρχόντων» του τόπου εφαρμόζοντας την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».
-Σε ό, τι αφορά συνέδρια και  σε μεγάλες εκδηλώσεις της περιοχής απέχουμε αναίτια.
Μετά από δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις Δραμοινονωσίας και αξιόλογης συμμετοχής δικής μας, απέχουμε ενώ έχουμε από τα 7 οινοποιεία τα πέντε στην ευρύτερη περιοχή και δύο στο Δήμο.
Ζητήσαμε επανειλημμένα να προβάλουμε την ιστορία και τον πολιτισμό, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα μέσα από έντυπο υλικό. Διαγράφτηκαν όλα μαζί με μας.
Στο σύντομο αυτό ταξίδι πορευτήκαμε με ανάμεικτα συναισθήματα. Εισπράξαμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου και βιώσαμε την καταγγελία, τη δυσφήμιση, την προδοσία εν τέλει από συναδέλφους και τον διαχωρισμό σε καλούς και κακούς, σε χρήσιμους και άχρηστους. Πονά το συντροφικό μαχαίρωμα και όταν μάλιστα προέρχεται από ανθρώπους που τους ένιωθες «δικούς» σου. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να δω τις υπογραφές των συναδέλφων της άδικης «προγραφής και διαγραφής» και συγκεκριμένα του μαθητή μου και του μαθητή του συζύγου μου και συγχωριανού μου.
Θεωρώ τιμή για μένα αυτή την εποχή του Γολγοθά και του Σταυρού να βιώνουμε ανάλογα συναισθήματα. Οι όποιες εξαιρέσεις και διακρίσεις διαιρούν πάλι τις συνειδήσεις και αποδεικνύουν περίτρανα τα ταπεινά ελατήρια όσων μας καταψηφίζουν κατά περίπτωση με μοναδικό γνώμονα τον «μισθό». 
«Μίσθιοι» λοιπόν οι  εκλεκτοί του λαού και το ομολογούν.
Μακριά από εμάς κάθε είδους εξάρτησης, αρχομανίας, ματαιοδοξίας και αποδοχών.

Αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου διασφαλίζοντας την βαριά μας κληρονομιά, την ιστορία, την παράδοση και τον πλούτο που γενναιόδωρα μας κληροδότησαν, ψηφίζουμε κατά συνείδηση.
Βιώνουμε σήμερα συναισθήματα χαρμολύπης, γιατί μετά από κάθε «σταύρωση ακολουθεί και η Ανάσταση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου